• HELEEN ÂRATI BONTE

    ‘Ik ben gegrepen door het ontdekken van de innerlijke schoonheid in mezelf en in ieder ander mens. Dwars door elke verschijningsvorm heen…’

Mijn naam is Heleen Ârati Bonte. Ik woon in Malden, met mijn partner en onze twee dochters. In 2006 begon ik met Flowering, een training in bewustzijnsontwikkeling van de School voor Levenskunst Meer Mensen Méns. Sindsdien ben ik gegrepen door het ontdekken van de innerlijke schoonheid in mezelf en in ieder ander mens, dwars door elke verschijningsvorm heen. De manier waarop ik deze passie ontdekte, zegt veel over mij en de manier waarop ik werk.
Met pijn, verwondering en enthousiasme heb ik mijzelf door processen heen zien komen als ‘geen lol meer in mijn relatie’, ‘geen lol meer in seks’, ‘help ik heb borstkanker’, ‘mijn man vrijt met een andere vrouw’, ‘hoe kan ik vrij zijn met een gezin?’, en ‘tel ik nog wel mee?’

In mij is de bereidheid en de nieuwsgierigheid gegroeid om naar binnen te kijken en werkelijk alles te onderzoeken waardoor ik geraakt word: in hart en ziel en lichaam. Dat is soms pijnlijk en confronterend, maar het zorgt ook voor het oplossen van oordelen en overtuigingen, met ontspanning en bewustzijn als gevolg.

Dit bewuster ‘zijn’ heeft mij blijer, steviger, mooier en wijzer gemaakt.
Het stelt me in staat om onvoorwaardelijk lief te hebben, mezelf en anderen. Ik geef ruimte, ben aandachtig en liefdevol, maar evenzeer eerlijk en spontaan. Ik kan uitnodigend en grensverleggend zijn in mijn begeleiding, maar stem me daarbij af op jou.

Gedurende de jaren dat ik bezig ben met het werken met mensen is er een grote ruimte ontstaan bij mij voor mensen die met intimiteits- en seksualiteitsissues komen. Met deze thema’s als groot taboe in onze maatschappij is het onvermijdelijk dat ze naar boven komen als onze waarheid naar buiten wil. Als de gevoelens over deze thema’s geuit mogen worden, komt er ook een weg vrij voor al je andere innerlijke rijkdom. Voor mij was dit in het begin confronterend maar ook inspirerend. Gaandeweg is mijn grootste angst mijn grootste talent geworden en ik ben dankbaar dat ik mensen mag zien opbloeien en vrij worden in mijn praktijk.

Wat ik zoal deed op mijn pad van zelfontdekkingen:

Flowering en Gardenerstaject bij Yoyo van der Kooi, ’t Laborint, Centrum voor Levenskunst. Een opleiding in de kunst van het leven en begeleiding van veranderingsprocessen.
Encountertraining bij de Humaniversity in Egmond aan Zee. Echt en eerlijk zijn in ontmoetingen. Pittige training in emotional release.
Esbima Practitioner opleiding (diepe bindweefseltechnieken) bij ‘t Laborint, Centrum voor Levenskunst.
Diep geraakt door het transformerende effect van ademwerk: Transformational Breath ademcoach en trainer bij Nadja Benschop, Altractive en Wilna Eenkhoorn,
Tantrisch vrouwenwerk bij Jacqueline Snelder, Soultantra.
Meerdere assistentschappen bij bovengenoemde leraren.

X