januari, 2020

10jan19:1520:30Ritual Play workshop met Arati en FrankVoor het eerst in Nijmegen!19:15 - 20:30 Cordium, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen, Nederland

more

Event Details

Hoe heerlijk is het om helemaal in het moment en bij jezelf te zijn dichtbij iemand anders? Dat kun je ontdekken en ervaren bij Ritual Play! Ik nodig je van harte uit om mee te komen spelen bij mij en Frank ??
 
Ritual Play is spelen met elkaar op basis van een aantal simpele maar belangrijke afspraken. Je wordt uitgenodigd om binnen een afgesproken tijd en plaats, je ‘doel’ of je ‘agenda’ los te laten en in plaats daarvan helemaal in het ‘hier en nu’ te stappen. Dat maakt dat de dynamiek tussen jou en de andere speler(s) zich van moment tot moment kan ontvouwen. Veilig en in je eigen ritme. Dat kan speels en actief zijn, zacht, stil, met aanraking of zonder, stevige powerplay of met je verdriet. Het is non-verbaal maar geluid maken kan gelukkig wel ?. Een heerlijke gelegenheid om jezelf helemaal op te laden. Kijk er niet gek van op als je ook nog nieuwe inzichten krijgt en als je er eenmaal kennis mee hebt gemaakt, wil je er vast méér van!
 
Spelenderwijs leer je
• Jezelf makkelijker/moeitelozer uiten
• Helemaal in je lichaam komen
• Contact te maken met jezelf en een ander
• Eerlijker worden in de manier waarop je met anderen omgaat
• Leren over je grenzen en een manier om ze uit te drukken
 
Ritual Play kun je doen met z’n tweeën, drieën of alleen. Het is ontwikkeld door Marina Kronkvist, aanvankelijk als een alternatief voor de traditionele geef-ontvang dynamiek in tantra massage waarin zij ook wederzijdse aanraking aanbood. Zo ontwikkelde ze een methode waarin haar clienten konden leren hoe het is om zonder ‘doel’ in een intieme setting te zijn met iemand. Later ontdekte ze dat deze methode, die ze Ritual Play ging noemen, ook fantastisch is om met elkaar in een groep te gebruiken.
 
“The beauty of Ritual Play is that the participants learn how to play. That is huge. Generally, when you are close to people physically and/or you are having sex, you have a goal. And everybody working with tantra and intimacy will say “don’t have a goal.” But nobody teaches you HOW to not have a goal, what to do instead. Ritual Play teaches you that. Plus, it is fun, really fun.” Dr Betty Martin, sexuality and touch coach, practitioner trainer, founder of The Wheel of Consent.
 
NB.: dit is een workshop waarin je de ruimte hebt om te experimenteren en te leren. Je bent steeds opnieuw uitgenodigd om te voelen of je mee wilt doen in de oefeningen of niet. Het uitgangspunt is dat je niets hoeft totdat je een impuls voelt om mee te doen. Aan de kant zitten en kijken of een slaapje doen betekent ook dat je meedoet.
 
PRAKTISCH
Draag losse kleding waar je makkelijk in kunt bewegen
Tijd: van 19.30 uur tot 22.30 uur (inlooptijd 19.15 uur)
Meenemen: jezelf, een yogamatje en een flesje water
Introductieprijs: 25 euro
Aantal deelnemers: max 16
 
De workshop wordt gegeven door Arati Bonte met assistentie van Frank Kouws.
 
AANMELDEN
Heb je zin om mee te komen spelen?
Je bevestigt je aanmelding bij Arati: [email protected] of 06-40066052
Je aanmelding is definitief na ontvangst van je betaling op NL65 INGB 0668185775 tnv H.F. Bonte
Cash betalen kan natuurlijk ook.
 
OVER ARATI
Arati heeft sinds een jaar of zeven haar Praktijk voor Lichaams- Adem- en Ontdekkingswerk in Nijmegen. Ze geeft daar individuele- en koppelsessies alsook workshops gericht op (zelf-)aanraking, communicatie en een gezonde seksualiteit. In haar manier van werken met mensen betrekt ze altijd belichaming, bewustzijn en spiritualiteit als één geheel.
 
Haar weg in bewustzijnsontwikkeling begon in de jaren `90 in de zogeheten FORT-groepen en Co-Counseling volgens Harvey Jackins. Ze zette haar weg voort bij haar ‘Leraar in het Leven’ Yoyo van der Kooi. Yoyo’s manier van werken is van grote invloed op Arati’s kijk op het leven en werken met mensen. Bij Yoyo volgde Arati o.a. haar opleiding in diep bindweefselwerk. Daarna volgden jaren waarin intensieve trainingen aan de Humaniversity en de opleiding tot Transformational Breath coach en -trainer doorlopen werden. In de jaren 2013 t/m 2018 gaf ze samen met Frank Kouws en Willem Gosselt iedere maand de AUM-meditatie.
 
Naast de diepe bindweefsel-, adem- en holistische sensuele massagesessies die ze aanbiedt ontwikkelde ze een grote nieuwsgierigheid naar de vragen en problematiek rond seksualiteit waarmee mensen naar haar toekwamen. Ze koos ervoor om zich te gaan verdiepen en professionaliseren door de opleiding Sexological Bodywork en Somatic Sex Educator te gaan doen naast verschillende trainingen bij Betty Martin en co-trainers over The Wheel of Consent en bij Marina Kronkvist voor Ritual Play.
 
Als seksuologisch lichaams- en ontdekkingswerker ziet ze dat leren voelen, kiezen en communiceren vanuit het innerlijk lichaam essentieel is voor een heerlijk (seks)leven. Ze leert mensen nu zelf actief ontvangend en aanwezig te zijn in hun veranderingsprocessen aangaande hun seksualiteit en hun leven waardoor er dieper voelen en communiceren ontstaat. Een essentieel aspect in dit proces is het weer gaan (leren) spelen. Dit biedt ze vanaf november 2019 aan als Ritual Play trainer, individueel en in groepen.
 
Workshop aanbod:
Maandelijks ‘Laat je raken – Spelen met Consent bij Arati’, maandelijks: een Sistercirkel over vrouwelijke seksualiteit, weekend ‘Breath, Play and Sexuality’ in Creil en ‘Ritual Play’ in Cordium Nijmegen. 
Op verzoek biedt ze ook 4 persoons Transformational Breath ademworkshops aan in Arati Ruimte. 
OVER FRANK
Frank is een zeer begaafd filmer en fotograaf. Bijzonder aan zijn manier van werken is dat hij altijd zijn nieuwsgierigheid naar en liefde voor de authenticiteit en de essentie van de mens waar hij mee werkt tot uiting weet te brengen. Zijn studie haptonomie werkt hier zeker in door.
 
In de jaren 2013 t/m 2018 gaf hij samen met Arati Bonte en Willem Gosselt iedere maand de AUM-meditatie en is hij ook bekend van de ‘Man/vrouw cirkel’ die hij samen met Saarein Bodewes gaf in Arati Ruimte in Nijmegen.
 
Enthousiast geworden voor Ritual Play zal hij samen met Arati ‘Ritual Play Nijmegen’ op de kaart gaan zetten.
 
Werk van Frank: 1 minuut of soms langere filmpjes van festivals zoals Hieros Gamos, Wildeman en Open Up die je voorbij ziet komen op Facebook maar ook persoonlijke portretten van mensen.
 
X