november, 2019

10nov10:0017:30Tweeluik Aanraken en Sensueel Masseren met ConsentZondag 10 en zondag 17 november10:00 - 17:30 Arati Ruimte, Sikkelstraat 3

more

Event Details

Twee zondagen waarop we gaan ervaren hoeveel meer je kunt gaan voelen in samenzijn, aanraken en aangeraakt worden als je daar helder over kunt communiceren. De basis van je senang, veilig en genotzalig voelen bij elkaar zit m in duidelijk en eerlijk kunnen voelen of er een ‘ja’ of een ‘nee’ is in je lijf van beide kanten.
Omdat velen van ons opgegroeid zijn met een totale vanzelfsprekendheid rond aanraken zijn we het contact kwijtgeraakt met ‘durven vragen’ , ‘durven nemen’ en een authentieke ‘nee’of ‘ja’ kunnen zeggen.
 
Dit betekent ook dat als we in sensuele en ook seksuele aanraking terechtkomen dat we niet zo goed meer duidelijk kunnen maken wat we nou echt wel en wat we nou niet willen. Veel van ons zijn heel goed getraind in alles goed en lekker vinden of zijn juist precies de andere kant op gaan reageren door bepaalde of sensuele aanrakingen lastig te vinden.
 
Waar gaan we mee spelen in deze tweedaagse?
De opbouw zal zo zijn dat we beginnen met de dynamieken van The Wheel of Consent (van Betty Martin) te leren kennen en er mee te spelen. Gedurende de twee dagen zullen we het gebied van onze aanrakingen uitbreiden door middel van oefeningen, structuren en ook massagetechnieken. Je hoeft niet ervaren te zijn, maar je nieuwsgierigheid is belangrijk!
 
NB: Omdat dit een tweeluik is dat o.a. over kiezen gaat, heb je steeds opnieuw de keuze om ergens aan mee te doen of niet, om je kleren wel of niet, gedeeltelijk of helemaal uit te doen. Hou er rekening mee dat er wel andere mensen zullen zijn die er mogelijk voor kiezen om hun kleren uit doen (en dan hoef jij dat nog steeds niet te doen).
 
Kom je meedoen?
De prijs is 160 euro per persoon en kom je met z’n tweeën dan betalen jullie 300 euro inclusief btw.
 
Er is plek voor maximaal 12 mensen (aandacht en intimiteit gegarandeerd ;)).
 
Als je je op wilt geven kun je mij mailen op [email protected] of bellen op 06-40066052
 
De betaling kun je na ons contact overmaken op
NL65INGB 0668185775 tnv H.F. Bonte te Nijmegen
 
Cash betalen kan ook uiteraard.
 
Ik verheug me op jou/jullie <3 Arati <3
Over mij:
Ik heb sinds een jaar of zeven haar Praktijk voor Lichaams- Adem- en Ontdekkingswerk in Nijmegen. Ik geef daar individuele- en koppelsessies alsook workshops gericht op (zelf-)aanraking, communicatie en een gezonde seksualiteit. In mijn manier van werken met mensen betrekt ik altijd belichaming, bewustzijn en spiritualiteit als één geheel (‘somatic coaching’).
 
Mijn weg in bewustzijnsontwikkeling begon in de jaren `90 in de zogeheten FORT-groepen en Co-Counseling volgens Harvey Jackins. Ik zette mijn weg voort bij haar ‘Leraar in het Leven’ Yoyo van der Kooi. Yoyo’s manier van werken is van grote invloed geweest op mijn kijk op het leven en werken met mensen. Bij Yoyo volgde ik o.a. haar opleiding in diep bindweefselwerk. Daarna volgden jaren waarin ik intensieve trainingen aan de Humaniversity en de opleiding tot Transformational Breath coach en -trainer doorliep. In de jaren 2013 t/m 2018 gaf ik samen met Frank Kouws en Willem Gosselt iedere maand de AUM-meditatie.
 
Naast de diepe bindweefsel-, adem- en holistische sensuele massagesessies die ik aanbied ontwikkelde ik een grote nieuwsgierigheid naar de vragen en problematiek rond seksualiteit waarmee mensen naar me toekwamen. Ik koos ervoor om me te gaan verdiepen en professionaliseren door de opleiding Sexological Bodywork en Somatic Sex Educator te gaan doen naast verschillende trainingen bij Betty Martin en co-trainers over The Wheel of Consent. Momenteel ben ik ook in opleiding om Ritual Play trainer te worden.
 
Als seksuologisch lichaams- en ontdekkingswerker leerde ik dat met name het leren voelen, kiezen en communiceren vanuit het innerlijk lichaam essentieel is voor een heerlijk (seks)leven. Mijn passie is om mensen nu zelf actief ontvangend en aanwezig te leren zijn in hun veranderingsprocessen aangaande hun seksualiteit en hun leven. Diep voelen en communiceren vanuit The Wheel of Consent bieden enorm veel nieuwe manieren om seksualiteit te beleven.
 
Workshops die ze geeft zijn o.a. “Erotische massage met Consent” en een “Vrij(!) met jezelf”-weekend over de verschillende aspecten van onze innerlijke seksualiteit zoals belichaming, grenzen en verlangens (consent), zelfliefde en masturbatie, zelfregulatie, opwinding en erotiek. Daarnaast zijn er maandelijkse avonden om te leren spelen met Consent voor iedereen en avonden voor vrouwen over hun vrouwelijke seksualiteit.

X