In je lijf komen

Deep Touch is een vorm van therapeutisch lichaamswerk, gericht op het aanraken en oprekken van de weefsels die om je spieren heen zitten. Daardoor worden de in deze laag opgeslagen onverwerkte emoties in trilling gebracht en kunnen ze vrijkomen. Het doel is, om met aandacht, zonder iets te forceren, contact te maken met de plekken en gevoelens die dat het meest nodig hebben. Kortom; ademen, meer in je lichaam komen, (meer leren) voelen, observeren, aanwezig zijn, delen, helen en dat wat er speelt of heeft gespeeld een plek geven.

Ontdekken wat je lijf al weet

Bij deze massagevorm word je zowel fysiek als emotioneel (aan)geraakt. Daardoor is de ontspanning die je ervaart dieper, en ontstaan er mogelijkheden om jezelf te onderzoeken. Je leert hierin de kramp loslaten van het jezelf staande houden, van het onderdrukken van je behoeften, je passie, je seksualiteit, je overtuigingen, je zelfveroordeling, je authenticiteit. Kortom, je gevoelens over jezelf en het leven. Het wonderlijke aan dit loslaten is dat je je levensenergie weer voelt stromen en tot ongekende ontdekkingen over jezelf kunt komen. Je zelf-liefde zal groeien, en daarmee de vrijheid en het vertrouwen om je weer te laten raken door het bestaan.

Over pijn

Het vrijkomen van emoties en emotionele pijn kan gepaard gaan met fysieke pijn. Door de aandacht en de ruimte die je samen met mij aan jouw proces geeft, kun je tot onverwachte inzichten komen, die je helpen in je veranderingsproces. Dit brengt een structurele ontspanning in het lichaam met zich mee. Het is mogelijk dat we tijdens de sessies werken met oefeningen, affirmaties en counseling.

Herkomst van deze werkvorm

Deep Touch Bewustwording is de naam die ik gebruik voor deze massagevorm die ik geleerd heb onder de naam Esbima. Ze staat ook bekend als Diepe bindweefselmassage, Deep Tissue massage, Postural Integration of M.E.R.: Myofascial Energetic Release. Esbima is de afkorting van Expressieve Structurele BindweefselMassage en is ontwikkeld door Yoyo Olivier-Van der Kooi, directeur van ‘t Laborint, Centrum voor Levenskunst in Arnhem.

Het traject

Esbima: Expressieve Structurele Bindweefselmassage

Het woord ‘structurele’ in de naam Esbima (ofwel Deep Touch) geeft aan dat het om een traject gaat, dat langere tijd beslaat. In die periode wordt je lichaam langzaam geopend en krijg je steeds meer contact met je authentieke zelf.

Behandelduur

Een behandeling beslaat gemiddeld twee uur. De eerste drie à vier sessies zijn om te ontdekken of deze vorm van werken bij je past.  Daarna kun je besluiten om een langer, volledig traject aan te gaan. Qua regelmaat is twee keer per maand ideaal. In de eerste sessies wordt jouzelf en mij duidelijk of je werkelijk bereid bent om ‘ja’ te zeggen tegen je zelfontdekkingstocht, inclusief de moeilijke of confronterende gevoelens die je mogelijk tegen gaat komen. Met volledig wordt bedoeld het doorwerken van alle belangrijke spiergroepen in je hele lichaam.

Aanmelden

Email [email protected] voor een afspraak.

Of gebruik het formulier hieronder.

Tarieven
Kennismaking en/of intake Seksueel Ontdekkingswerk 1 uur € 70,-
Sessie 2 uur € 140,-
2,5 uur € 175,-
5 sessies 5 X 2 uur € 650,-
Tantrische ontmoetingssessie voor paren 2,5 uur € 180,-
Ârati Touch kadobon in overleg
  • Alle bedragen zijn incl 21% btw
  • Vooraf betaalde sessies zijn niet overdraagbaar en 1,5 mnd geldig vanaf datum 1e sessie.
  • Sessies die je een dag tevoren afzegt, breng ik volledig in rekening. In geval van plotselinge ziekte, ga ik er van uit dat er meteen een nieuwe afspraak ingepland wordt.

Jij straalt liefde, vertrouwen en echte warmte uit, direct vanuit je hart. Ik voel me werkelijk opnieuw geboren!

Er was echt aandacht voor MIJ. Ik voel me zo gezien, dankjewel!

Heleen is een heerlijk mens om contact mee te hebben als je op zoek bent naar persoonlijke groei en ontwikkeling.

Bijzonder vond ik het dat je me tijdens de massage vragen stelde. Dat was nieuw voor mij en voelde veilig.

X