Individuele sessies

Er is nog plek op de volgende momenten:

Maandag 2 september 20.00 uur (Sikkelstraat)

Dinsdag 3 september 13.00 uur (Sikkelstraat)

Woensdagavond 4 september 20.00 uur (Sikkelstraat)

Donderdag 5 september vanaf 13.00 uur (Sikkelstraat)

Maandag 9 september 20.00 uur (Sikkelstraat)

Dinsdag 10 september 15.30 uur (Sikkelstraat)

Bel of mail me om af te spreken, of voor meer/andere mogelijkheden.

Voorstellen
Het is fijn als je jezelf voorstelt in een email of dat je een belafspraak met me maakt. Dan kunnen we samen ontdekken of ik jou zou kunnen helpen. Je kunt ook eerst een kennismakingssessie boeken van een uur.

Workshops en avonden met Ârati

september

06sep19:0023:00AUM meditatie in DanslokaalMet Frank en Arati19:00 - 23:00 Danslokaal, Waalbandijk 12F, 6541 AJ Nijmegen

more

Event Details

Kom je ogen openen voor het grotere plaatje! Wie verliest zich niet van tijd tot tijd in oordelen, aannames en overtuigingen? Tijdens deze AUM kun je die weer eens lekker van je af schudden en je ogen openen voor dat grotere plaatje.
Wat we vaak terug horen over de AUM is dat we allemaal als individuen binnen komen en als een eenheid weer naar huis gaan. En dat gevoel kun je nog lang met je mee dragen.
De AUM is een cadeautje aan je ZELF!
 
ROUTEBESCHRIJVING
Vanaf het Station is het 10 minuten lopen.
Voer dan in je GPS Laan van Oost-Indië in.
 
Als je met de auto komt voer dan ook Laan van Oost-Indië in. Je ziet dan als het goed is drie grote blokgebouwen in blauw, rood en groen verschijnen. Na het groene gebouw vind je het gebouw van Danslokaal en de Beachfabriek. Neem de dubbele rode trap naar boven en je vind ons helemaal aan het einde van de grote ruimte die je dan betreedt, linksachterin.
 
Wat is de AUM MEDITATIE?
 
De AUM is een ruim 2,5 uur durende actieve meditatie in 14 fasen. Verschillende emoties, bio-energetische moves, dans, hugs, stilte en delen, halen je meer uit je hoofd en energiek en vol liefde naar jezelf en iedereen: je bent helemaal ok en je hoeft alleen maar te kijken wat er in je gebeurt. Je hoeft niets. De rest ontrolt zich vanzelf… Voor ons is hierbij het elkaar ont-moeten heel belangrijk. In ogen van de ander vind je van-alles terug. Zo ontdekken we waar we er nog niet helemaal kunnen zijn.
De AUM is enerzijds een ontlading van spanning, stress en ingehouden gevoelens en anderzijds laad je je op met energie, liefde en levenslust!
 
Praktisch
Kom alsjeblieft op tijd! We vinden het fijn om echt met iedereen tegelijk te kunnen beginnen met de voorbereiding en de uitleg.
 
Vanaf 19.00 uur kun je binnenkomen. De zaal gaat open om 19:30 en dan beginnen we met de meditatie, incl. uitleg. We zullen dit keer de meditatie en de uitleg inleiden met een iets andere structuur dan je altijd van ons gewend was. Eindtijd ongeveer 23:00 uur.
 
Meenemen: flesje water, oordopjes (fac.), makkelijk zittende kleding waar je in kunt zweten,vers t-shirt(s) en een handdoek.
 
Tip: zorg er voor dat je niet te zwaar eet voor je komt.
PRIJS: priceless en 20 euro.
Gratis parkeren
 
Tot 6 sept!
 
info@aum-meditatie.nl
 
Frank Kouws 06-55132940
Arati Heleen, 06-40066052

17sep19:0022:00Cirkel voor jouw vrouwelijke seksualiteitDinsdagavonden 17/9, 15/10, 19/11, 10/12, e.v.19:00 - 22:00 Arati Ruimte, Sikkelstraat 3

more

Event Details

17 september: Spelen met je Borsten!
 
Dag lieve vrouw, zus, vriendin,
 
Dit is een maandelijkse avond met iedere keer een ander thema rond sensualiteit, seksualiteit en erotiek. Ik ontmoet veel vrouwen die zeggen zich geïsoleerd te voelen met hun vragen, voorkeuren, angsten, ideeën en gevoelens hierover . Of vrouwen die verlangen naar open kunnen zijn over zichzelf. Erover delen, in ons lijf zijn, elkaar aanraken en aan kunnen kijken is van levensbelang voor ons. Daarom organiseer ik een maandelijkse Vrij(!) met jezelf cirkel. En ik heb er zin in :).
 
Seksualiteit en Vrij(!) met jezelf
Gaat over alles wat jouw lijf betreft, wat je erin voelt, wat je ermee doet en niet doet. Hoe voel je je in je leven en hoe voel je je in je relaties? Hoe juicy of erotisch wil of kun je je voelen en bij welke dingen? Waar hou je je nog klein en durf je daar uit te stappen? Het kan bevrijdend zijn als je ontdekt hoe schaamte kan oplossen. Je bent niet de enige, je kunt veel aan de ervaring en wijsheid van andere vrouwen hebben en zij weer aan de jouwe.
 
Wat we doen
We ontmoeten elkaar, komen in ons lijf, houden (soms) een meditatie en een korte sharing rond het thema van de avond. De thema’s en oefeningen die ik aandraag zijn lichaamsgericht en komen o.a. vanuit het Seksuologisch Lichaamswerk. Voorbeelden daarvan zijn gronden en centeren, grenzen en wensen in aanraking (wheel of consent), mindful masturberen en zelfliefde, pijn in je bekken, schaamte, (soorten) orgasmes krijgen/vergroten/leren reguleren, zelfregulatie en veiligheid, anatomie van je yoni, houden van je yoni en nog veel meer.
 
Belangrijk om te weten is dat je in mijn workshops en avonden altijd kunt kiezen om wel of niet mee te doen in een oefening of een structuur. Als het beter voelt om aan de kant te zitten of te liggen, een dutje te doen dan ben je daar helemaal vrij(!) in. Ook heb je altijd een vrije en eigen keuze in je kleding uittrekken of gedeeltelijk aanhouden, wel of niet aangeraakt worden.
 
Mijn intentie is om elkaar steeds opnieuw op een open en liefdevolle manier te ontmoeten en een veilige sfeer te creëren waarin je helemaal jezelf mag zijn met alles waar je mee onder jouw arm loopt. De cirkel is open en dat betekent dat er nieuwe sisters in kunnen stappen en helemaal welkom zijn.
 
Thema’s zijn o.a.:
• Ons keelgebied – een onderzoek naar onze expressie, genot en plezier
• Spelen met (je) borsten – Borstmassage en Tepelorgasme
• Vrij in je bekken – Houden van je yoni (anatomie, oefeningen, ‘show & tell’)
• Zelfliefde – Orgasmic Yoga (zelfaanraking, -stimulatie en plezier)
• Yoni-mapping en -massage
• Vrij in je bekken – Littekens en Verklevingen
• Orgasme en orgasmiciteit (waar komt het vandaan en hoe en waar ontdek je het?)
• Godinnenplek orgasme en ejaculatie
• Baarmoeder, A-spot en clitoraal orgasme
• Onze fantasieën en porno – wat kun je er van leren?
 
NB.: Als je dieper op de verschillende thema’s in zou willen gaan, organiseer ik ook dagworkshops rond deze thema’s.
 
PRAKTISCH:
Data: dinsdag 17 sept, 15 okt, 19 nov, 10 dec 2019,
14 jan, 4 feb, 10 mrt, 14 apr, 12 mei, 16 juni 2020.
Tijd: 19.15 tot 22.00 uur
Introductieprijs tot en met 15 oktober: 25 euro voor 1 keer of 80 euro voor 4 keer (6 maanden geldig).
Na 15 oktober: 30 euro voor 1 keer of 100 euro voor 4 keer (6 maanden geldig).
NB.: Je betaling is ook geldig voor de gemengde vrijdagavonden ‘Laat je Raken – Spelen met Consent’ https://www.facebook.com/events/753289668459674/
 
Als je graag mee komt doen, neem dan even contact met me op om te kijken of het voor jou is en of er plaats is. Je kunt het betalen op NL65INGB0668185775 tnv H.F. Bonte na ons contact.
 
Contant betalen kan ook bij aanvang. Als je afzegt binnen 48 uur voor de avond plaatsvindt ga ik er van uit dat je toch betaalt. Dat doe ik ivm het kleine aantal plekken (12) maar ook omdat ik jouw betrokkenheid enorm waardeer.
 
Ik verheug me op je <3 Arati <3
 
Mijn email: arati@arati-touch.nl
Mijn nummer: 06-40066052
 
OVER MIJ:
Ik heb sinds een jaar of zeven mijn Praktijk voor Lichaams- Adem- en Ontdekkingswerk/Seksueel Ontdekkingswerk in Nijmegen. Ik geef daar individuele- en koppelsessies alsook workshops gericht op (zelf-)aanraking, communicatie en een gezonde seksualiteit. In mijn manier van werken met mensen betrek ik altijd belichaming, bewustzijn en spiritualiteit als één geheel (‘somatic coaching’).
 
Mijn weg in bewustzijnsontwikkeling begon in de jaren `90 in de zogeheten FORT-groepen en Co-Counseling volgens Harvey Jackins. Ik zette haar weg voort bij mijn ‘Leraar in het Leven’ Yoyo van der Kooi. Yoyo’s manier van werken is van grote invloed op mijn kijk op het leven en werken met mensen. Bij Yoyo volgde ik o.a. mijn opleiding in diep bindweefselwerk en somatic coaching. Daarna volgden jaren waarin ik intensieve trainingen aan de Humaniversity en de opleiding tot Transformational Breath coach en -trainer doorliep. In de jaren 2013 t/m 2018 gaf ik samen met Frank Kouws en Willem Gosselt iedere maand de AUM-meditatie.
 
Naast de diepe bindweefsel-, adem- en holistische sensuele massagesessies die ik aanbied ontwikkelde ik een grote nieuwsgierigheid naar de vragen en problematiek rond seksualiteit waarmee mensen naar me toekwamen, vooral omdat ik me er in herkende en er diepgaand aan werkte en dat nog steeds doe. Ik koos ervoor om me te gaan verdiepen en professionaliseren door de opleiding Sexological Bodywork en Somatic Sex Educator te gaan doen naast verschillende trainingen bij Betty Martin en co-trainers over The Wheel of Consent.
 
Als seksuologisch lichaams- en ontdekkingswerker leerde ik dat met name het leren voelen, kiezen en communiceren vanuit het innerlijk lichaam essentieel is voor een heerlijk (seks)leven. Ik leer mensen nu zelf actief ontvangend en aanwezig te zijn in hun veranderingsprocessen aangaande hun seksualiteit en hun leven. Ze leren diep voelen en communiceren vanuit The Wheel of Consent en leren daarbij nieuwe manieren aan om seksualiteit te beleven.
 
Workshops die ik geef zijn o.a. “Sensuele massage met Consent’, ‘Erotische massage met Consent’ naast avonden gebaseerd op The Wheel of Consent en een “Vrij(!) met jezelf”-weekend over de verschillende aspecten van onze innerlijke seksualiteit zoals adem en seks, belichaming, grenzen en verlangens (consent), zelfliefde en masturbatie, zelfregulatie, opwinding en erotiek.
 
Mijn praktijk bevindt zich in Arati Ruimte aan de Sikkelstraat 3 te Nijmegen.
www.arati-touch.nl

22sep14:3017:30Dans- en Ademworkshop met Gjalt, Ellie en ÂratiOp 22 september 14.3014:30 - 17:30 Danslokaal, Waalbandijk 12F, 6541 AJ Nijmegen

more

Event Details

Een TRANSFORMATIONAL BREATH Dans- en Ademworkshop in Nijmegen
De primeur op 30 augustus was indrukwekkend! De muziek van Gjalt is heerlijk om op te dansen en er helemaal voor te gaan. Vooraf maakten we onze intentie voor de avond en de ademsessie en was er de uitleg. Met elkaar bracht de groep de positieve energie omhoog door het samen ademen. ‘Ik voel me heerlijk en ik vond alles fijn, zo heerlijk gedanst en dan de ademsessie, wat een mooie reis!’, ‘Mijn buikpijn is weg en ik voel weer ruimte en plezier’ (Een paar reacties van deelnemers).
Dansen en bewegen voor een begeleide ademsessie is dus super! De combinatie is zo goed omdat de dans de adem volledig op gang brengt en je je daarmee dieper kunt verbinden met jezelf en je lijf. De lichtheid en het plezier van je dans geeft net die extra ondersteuning die je nodig hebt in de ademsessie: voor verdere verbreding, verdieping en verzachting….. Je gaat gegarandeerd verlicht weer naar huis ;).
 
Deze bijzondere dans- en ademworkshop wordt georganiseerd en begeleid door de zeer ervaren én leuke Transformational Breath trainer/DJ Gjalt Vlam, ademtrainers Ellie Lardenoije en Arati Bonte.
 
We beginnen de avond met een kennismaking en het zetten van een intentie. Daarna volgt een korte uitleg hoe de sessie er uit ziet. Dan begint de dans en komen we in beweging op Gjalts muziek die onder zijn begeleiding over zal vloeien in een ademsessie. Aan het eind van de avond is er ruimte om ervaringen uit te wisselen en na te praten.
 
Website Gjalt: www.ademruimte.nl
Website Arati: www.arati-touch.nl
 
Praktisch:
• Draag kleding waar je je lekker in beweegt en die wat meerekt.
• Neem een kussentje mee voor onder je hoofd en evt een dekentje
• Er zijn yoga-matjes op op te liggen dus als je iets zachters wilt kun je daar zelf iets voor meebrengen.
• Breng je waterfles mee
• De prijs is 40 euro
 
Wil je erbij zijn? Super!
 
Je kunt je aanmelden en betalen bij Arati. Je bent van een plekje verzekerd als je betaling binnen is.
Als je eerst nog even wilt bellen ben je van harte welkom op telefoonnummer 06-40066052
 
Email: arati@arati-touch.nl
Bank: NL65 INGB0669185775 tnv H.F. Bonte. Wil je de datum waarop je komt erbij vermelden?
 
Over ons:
Gjalt
Al jaren werkt Gjalt Vlam met de adem, o.a. als Transformational Breath trainer, en nog steeds staat hij zoals hijzelf zegt ‘elke dag perplex van de kracht van de adem’. De adem die zo simpel is en vanzelf gaat, is tegelijkertijd zo kracht, heeft invloed op onze fysieke en mentale gezondheid. Niemand heeft ons geleerd hoe we zouden moeten ademen, wat een natuurlijk, ontspannen ademhaling is. Terwijl ademen van levensbelang is. Alle reden dus om dat zo goed mogelijk te doen. Gjalt is gefascineerd door wat je kunt doen met de adem. Waar ligt de grens, sterker nog, is er wel een grens in onze fysieke en mentale mogelijkheden als we werkelijk meester zijn over onze adem?
 
Ellie
Ellie is Transformational Breath coach en houdt enorm veel van dansen. Haar hele leven ademt en danst ze al. Vloeiend, luchtig en soms stormachtig en wat woest. Daarnaast werkt ze als psycholoog en yogatherapeut in een GGZ-instelling. Zij neemt je graag mee in het belichamen, het voelen en het liefhebben van jezelf en alles wat daarbij hoort.
 
Arati
heeft naast haar Lichaams, Adem en Ontdekkingswerk nu ook een Praktijk voor Seksueel Ontdekkingswerk. In haar praktijk werkt ze al jaren met het lichaam en de adem als Transformational Breath coach/trainer, deep tissue lichaamswerker en Seksuologisch lichaamswerker. Ze begeleidt mensen van alle genders voor wie seksualiteit en intimiteit niet easy en vanzelfsprekend is. Soms ‘hands-on’ en in consent zakken we in ontspanning, zelfliefde en weer helemaal ‘eigen’ mogen zijn. Ze heeft ontdekt, zoals ze dat ook nog steeds bij zichzelf doet, dat de relatie met ons eigen lijf, ook op seksueel gebied de sleutel is tot echt genieten, zelfliefde, bewustwording, extase en je vrij voelen, óók in relatie tot de ander. Haar passie voor de adem is groot en heeft zich uitgebreid naar het gebied waar de adem van grote invloed is op het vergroten van ons plezier in onze seksualiteit. Met liefde, wijsheid en humor begeleid ze mensen op hun pad van bewustwording en groei in individuele sessies en workshops ♥

oktober

04oct19:0022:30Laat je Raken - Spelen met Consent bij ÂratiVrijdagavonden 23/8, 4/10, 8 en 29/11, 10/12,.....19:00 - 22:30 Arati Ruimte, Sikkelstraat 3

more

Event Details

Dit is een ontdekkings- en oefenavond die vanaf augustus iedere maand een keer is, voor vrouwen , mannen en iedereen die zich anders identificeert. Ik baseer de avonden op het werk van Betty Martins ‘The Wheel of Consent’. Consent is een heldere ‘overeenkomst’ tussen twee volwassenen over aanraking, die veiligheid en helderheid brengt. Soms moeiteloos en diep ontspannend, soms confronterend, steeds vanuit zachtheid voor alles wat er in je leeft.

 Ik neem je graag mee op ontdekkingsreis naar je binnenwereld, je verlangens en grenzen, je verbinding met de ander, helder communiceren en aanraking. Dat gaan we doen door
 
• Verbinding en intimiteit te creëren door het spelen met de dynamiek van geven-ontvangen en nemen-toelaten
• Te leren kiezen en onze keuzes te onderzoeken, onze echte ‘Ja’ en ‘Nee’ te voelen en te uiten
• Helder krijgen wie er iets ‘doet’ en voor wie het eigenlijk is
• Wakker maken van je sensualiteit: het voelen en volgen van het plezier in je eigen lijf
 
Let op: dit is een avond waarop je kunt experimenteren en leren: steeds opnieuw kun je kiezen of je mee wilt doen in de oefeningen of niet, door bijvoorbeeld te kijken of een slaapje te doen of iets anders waar jij blij van wordt. Het uitgangspunt is dat je niets hoeft totdat je een impuls voelt om mee te doen.
 
Wil je graag de kwaliteit van je relatie(s) verbeteren en je kent deze supermooie en diep rakende vorm van contact maken op een veilige en heldere manier nog niet? Dan ben je van harte welkom!
 
Uiteraard is deze avond ook super om lekker te komen spelen en herhalen, want dat is namelijk de sleutel om de cirkel van Overeenstemming te gaan voelen in je lijf.
 
De data van de andere avonden zijn:
2019
2019 (op vrijdag: behalve 19 dec en 20 feb)
4 okt, 8 nov, 29 nov, 19 dec = donderdag!
2020
24 jan, 20 feb = donderdag!, 20 mrt, 24 apr, 22 mei, 26 juni.
 
Introductieprijs tot 15 september: 25 euro voor 1 keer of 80 euro voor 4 keer (6 maanden geldig).
 
Na 15 september: 30 euro voor 1 keer of 100 euro voor 4 keer (6 maanden geldig).
 
NB.: Je betaling is ook geldig voor de Vrij(!) met jezelf Godinnen avonden (women only ;)). https://www.facebook.com/events/1265615716935757/
 
Je kunt het betalen op NL65INGB06685775 tnv H.F. Bonte nadat je je bij mij hebt aangemeld.
 
Opgeven kan via arati@arati-touch.nl of via telnr 06-40066052.
 
Contant betalen kan ook bij aanvang. Als je afzegt binnen 48 uur voor de avond plaatsvindt ga ik er van uit dat je toch betaalt. Dat doe ik ivm het kleine aantal plekken (12) maar ook omdat ik jouw betrokkenheid enorm waardeer.
 
Ik verheug me op je  ♥ Arati ♥
Mijn praktijk bevindt zich in Arati Ruimte aan de Sikkelstraat 3 te Nijmegen.
www.arati-touch.nl
Over mij:
Ik heb sinds een jaar of zeven mijn Praktijk voor Lichaams- Adem- en Ontdekkingswerk/Seksueel Ontdekkingswerk in Nijmegen. Ik geef daar individuele- en koppelsessies alsook workshops gericht op (zelf-)aanraking, communicatie en een gezonde seksualiteit. In mijn manier van werken met mensen betrek ik altijd belichaming, bewustzijn en spiritualiteit als één geheel. We noemen dit ‘somatic coaching’.
 
Mijn weg in bewustzijnsontwikkeling begon in de jaren `90 in de zogeheten FORT-groepen en Co-Counseling volgens Harvey Jackins. Ik zette haar weg voort bij mijn ‘Leraar in het Leven’ Yoyo van der Kooi. Yoyo’s manier van werken is van grote invloed op mijn kijk op het leven en werken met mensen. Bij Yoyo volgde ik o.a. mijn opleiding in diep bindweefselwerk. Daarna volgden jaren waarin ikintensieve trainingen aan de Humaniversity en de opleiding tot Transformational Breath coach en -trainer doorliep. In de jaren 2013 t/m 2018 gaf ik samen met Frank Kouws en Willem Gosselt iedere maand de AUM-meditatie.
 
Naast de diepe bindweefsel-, adem- en holistische sensuele massagesessies die ik aanbied ontwikkelde ik een grote nieuwsgierigheid naar de vragen en problematiek rond seksualiteit waarmee mensen naar me toekwamen, vooral omdat ik me er in herkende en er diepgaand aan werkte en dat nog steeds doe. Ik koos ervoor om me te gaan verdiepen en professionaliseren door de opleiding Sexological Bodywork en Somatic Sex Educator te gaan doen naast verschillende trainingen bij Betty Martin en co-trainers over The Wheel of Consent.
 
Als seksuologisch lichaams- en ontdekkingswerker leerde ik dat met name het leren voelen, kiezen en communiceren vanuit het innerlijk lichaam essentieel is voor een heerlijk (seks)leven. Ik leer mensen nu zelf actief ontvangend en aanwezig te zijn in hun veranderingsprocessen aangaande hun seksualiteit en hun leven. Ze leren diep voelen en communiceren vanuit The Wheel of Consent en leren daarbij nieuwe manieren aan om seksualiteit te beleven.
 
Workshops die ik geef zijn o.a. “Sensuele massage met Consent’, ‘Erotische massage met Consent’ naast avonden gebaseerd op The Wheel of Consent en een “Vrij(!) met jezelf”-weekend over de verschillende aspecten van onze innerlijke seksualiteit zoals belichaming, grenzen en verlangens (consent), zelfliefde en masturbatie, zelfregulatie, opwinding en erotiek.

25oct(oct 25)20:0027(oct 27)17:00Vrij met jezelf Weekend!Unlock your breath, playfulness to sexuality 25, 26 en 27 Oct 201920:00 - 17:00 (27) Paradijs op Aarde, Noordermeerweg 13, 312RA Creil, Noordoostpolder

more

Event Details

Voel je weer vrij met jezelf en je lichaam.
Maak je nieuwsgierigheid wakker naar je Adem en je Spel in je Seksualiteit.
 
Een heel weekend waarin we gaan spelen met verschillende thema’s van onze seksualiteit, begeleid door twee ervaren ademtrainers, Arati Bonte en Wilna Eenkhoorn.
 
Dit weekend is een grote aanrader voor coaches en lichaamswerkers die met adem en aanraking werken, maar ook voor iedereen die nieuwsgierig is naar meer leren over haar eigen seksualiteit en de manier waarop we hierin relateren met onszelf en de ander. Je zult je meer vrij, belichaamd en bewust gaan voelen in je seksualiteit en met die van anderen/je cliënten. Bewust ademen en spelen heeft daar een groot effect op.
 
We leren hoe verschillende ademtechnieken te gebruiken en doen ook enkele ademsessies, we oefenen en leren over onze grenzen en wensen, we leren over de anatomie van adem en seksualiteit, we spelen en raken aan met consent en gaan plezier hebben!
 
In dit weekend:
• Belichaming: bewegen, adem en geluid
• The Wheel of Consent
• De anatomie van de adem en de seksualiteit
• De adem en het zenuwstelsel
• Ritual Play
• Orgasmic Yoga
• Orgastische ademsessies
Tijdens dit weekend blijven we gekleed. Het is mogelijk dat er mensen zijn die zelf kiezen om soms iets uit te trekken.
Adres: Noordermeerweg 13, 312RA Creil, Noordoostpolder
Tijd: start vrijdag 25/10 20.00 uur | eindigt zondag 27/10 17.00 uur
Prijs: € 400,- | early bird t/m 1 oktober € 350,-
De workshop wordt in het Nederlands of in het Engels gehouden op verzoek.
 
Aanmelden:
Wilna Eenkhoorn, www.paradijsopaarde.nu, weenkhoorn@gmail.com
Arati Bonte, www.arati-touch.nl, arati@arati-touch.nl 
 
OVER ARATI
Arati is Deep Tissue lichaamswerker, Transformational Breath coach, Ritual Play trainer en Somatic Sex Educator en lichaamswerker. Gesitueerd in Nijmegen. Ze werkt individueel, met paren en groepen. Ze heeft daarbij een somatische benadering wat betekent dat ze altijd op een lichamelijk, emotioneel en spirituele manier kijkt naar mensen. Haar missie is om mensen te helpen zich weer vrij en verbonden te voelen met hun lichaam en geest, inclusief seksualiteit. In haar ogen zijn adem en belichaming de allerbelangrijkste kanalen om deze vrijheid te gaan ervaren.
 
BE GENUINLY FREE WITH YOUR BODY!
Feel free with yourself and your body.
Unlock your curiosity for your Breath, Play and Sexuality.
 
A whole weekend in which we play with different topics of our sexuality guided by two very experienced breath trainers, Arati Bonte and Wilna Eenkhoorn.
 
This weekend is highly recommended for coaches and practitioners working with the breath and touch but also for people who are interested in learning more about their own sexuality and the way they relate to themselves and others. You’ll become more free, embodied and conscious with your sexuality once you release the immense effect of your breath and playfulness on it!
 
We will learn how to use different breath techniques and have breath sessions, practice and learn about our boundaries, limits and desires, learn about our anatomy, play and touch within consent and have fun!
 
This weekend:
• Embodiment: breath, movement and sound
• The Wheel of Consent
• Anatomy of Breath and Sexuality
• Breath and the nervous system
• Ritual Play
• Orgasmic Yoga
• Orgasmic breathing sessions
 
Adress: Noordermeerweg 13, 312RA Creil, Noordoostpolder, The Netherlands
Time: start Friday 25th 8 pm | end Sunday 27th 5 pm
Costs: € 400,- | early bird until September 15th € 350,-
Language will be Dutch or English on request.
 
REGISTRATION:
Wilna enkhoorn, www.paradijsopaarde.nu, weenkhoorn@gmail.com
Arati Bonte, www.arati-touch.nl, arati@arati-touch.nl
 
ABOUT ARATI
Arati is Deep Tissue practitioner, Transformational Breath coach, Ritual Play Trainer and Somatic Sex Educator/bodyworker. Situated in Nijmegen. She works with individuals, couples and groups and uses a somatic approach which means that she looks always on a physical, emotional and spiritual level at people. Her mission is to help people to feel free and connected in their bodies and minds on all levels, including sexuality. In her eyes, breath and embodiment are two of the most important vehicles to expand this freedom.

november

10nov10:0017:30Tweeluik Aanraken en Sensueel Masseren met ConsentZondag 10 en zondag 17 november10:00 - 17:30 Arati Ruimte, Sikkelstraat 3

more

Event Details

Twee zondagen waarop we gaan ervaren hoeveel meer je kunt gaan voelen in samenzijn, aanraken en aangeraakt worden als je daar helder over kunt communiceren. De basis van je senang, veilig en genotzalig voelen bij elkaar zit m in duidelijk en eerlijk kunnen voelen of er een ‘ja’ of een ‘nee’ is in je lijf van beide kanten.
Omdat velen van ons opgegroeid zijn met een totale vanzelfsprekendheid rond aanraken zijn we het contact kwijtgeraakt met ‘durven vragen’ , ‘durven nemen’ en een authentieke ‘nee’of ‘ja’ kunnen zeggen.
 
Dit betekent ook dat als we in sensuele en ook seksuele aanraking terechtkomen dat we niet zo goed meer duidelijk kunnen maken wat we nou echt wel en wat we nou niet willen. Veel van ons zijn heel goed getraind in alles goed en lekker vinden of zijn juist precies de andere kant op gaan reageren door bepaalde of sensuele aanrakingen lastig te vinden.
 
Waar gaan we mee spelen in deze tweedaagse?
De opbouw zal zo zijn dat we beginnen met de dynamieken van The Wheel of Consent (van Betty Martin) te leren kennen en er mee te spelen. Gedurende de twee dagen zullen we het gebied van onze aanrakingen uitbreiden door middel van oefeningen, structuren en ook massagetechnieken. Je hoeft niet ervaren te zijn, maar je nieuwsgierigheid is belangrijk!
 
NB: Omdat dit een tweeluik is dat o.a. over kiezen gaat, heb je steeds opnieuw de keuze om ergens aan mee te doen of niet, om je kleren wel of niet, gedeeltelijk of helemaal uit te doen. Hou er rekening mee dat er wel andere mensen zullen zijn die er mogelijk voor kiezen om hun kleren uit doen (en dan hoef jij dat nog steeds niet te doen).
 
Kom je meedoen?
De prijs is 160 euro per persoon en kom je met z’n tweeën dan betalen jullie 300 euro inclusief btw.
 
Er is plek voor maximaal 12 mensen (aandacht en intimiteit gegarandeerd ;)).
 
Als je je op wilt geven kun je mij mailen op arati@arati-touch.nl of bellen op 06-40066052
 
De betaling kun je na ons contact overmaken op
NL65INGB 0668185775 tnv H.F. Bonte te Nijmegen
 
Cash betalen kan ook uiteraard.
 
Ik verheug me op jou/jullie <3 Arati <3
Over mij:
Ik heb sinds een jaar of zeven haar Praktijk voor Lichaams- Adem- en Ontdekkingswerk in Nijmegen. Ik geef daar individuele- en koppelsessies alsook workshops gericht op (zelf-)aanraking, communicatie en een gezonde seksualiteit. In mijn manier van werken met mensen betrekt ik altijd belichaming, bewustzijn en spiritualiteit als één geheel (‘somatic coaching’).
 
Mijn weg in bewustzijnsontwikkeling begon in de jaren `90 in de zogeheten FORT-groepen en Co-Counseling volgens Harvey Jackins. Ik zette mijn weg voort bij haar ‘Leraar in het Leven’ Yoyo van der Kooi. Yoyo’s manier van werken is van grote invloed geweest op mijn kijk op het leven en werken met mensen. Bij Yoyo volgde ik o.a. haar opleiding in diep bindweefselwerk. Daarna volgden jaren waarin ik intensieve trainingen aan de Humaniversity en de opleiding tot Transformational Breath coach en -trainer doorliep. In de jaren 2013 t/m 2018 gaf ik samen met Frank Kouws en Willem Gosselt iedere maand de AUM-meditatie.
 
Naast de diepe bindweefsel-, adem- en holistische sensuele massagesessies die ik aanbied ontwikkelde ik een grote nieuwsgierigheid naar de vragen en problematiek rond seksualiteit waarmee mensen naar me toekwamen. Ik koos ervoor om me te gaan verdiepen en professionaliseren door de opleiding Sexological Bodywork en Somatic Sex Educator te gaan doen naast verschillende trainingen bij Betty Martin en co-trainers over The Wheel of Consent. Momenteel ben ik ook in opleiding om Ritual Play trainer te worden.
 
Als seksuologisch lichaams- en ontdekkingswerker leerde ik dat met name het leren voelen, kiezen en communiceren vanuit het innerlijk lichaam essentieel is voor een heerlijk (seks)leven. Mijn passie is om mensen nu zelf actief ontvangend en aanwezig te leren zijn in hun veranderingsprocessen aangaande hun seksualiteit en hun leven. Diep voelen en communiceren vanuit The Wheel of Consent bieden enorm veel nieuwe manieren om seksualiteit te beleven.
 
Workshops die ze geeft zijn o.a. “Erotische massage met Consent” en een “Vrij(!) met jezelf”-weekend over de verschillende aspecten van onze innerlijke seksualiteit zoals belichaming, grenzen en verlangens (consent), zelfliefde en masturbatie, zelfregulatie, opwinding en erotiek. Daarnaast zijn er maandelijkse avonden om te leren spelen met Consent voor iedereen en avonden voor vrouwen over hun vrouwelijke seksualiteit.

16nov13:3017:30Ritual Play workshop met Arati en FrankVoor het eerst in Nijmegen!13:30 - 17:30 Cordium, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen, Nederland

more

Event Details

Hoe heerlijk is het om (weer) onbekommerd plezier te hebben in spelen met elkaar? We nodigen jullie van harte uit om mee te komen spelen!
 
Ritual Play is spelen met elkaar op basis van een aantal simpele maar belangrijke afspraken. Je wordt uitgenodigd om binnen een afgesproken tijd en plaats, je ‘doel’ of je ‘agenda’ los te laten en in plaats daarvan helemaal in het ‘hier en nu’ te stappen. Dat maakt dat de dynamiek tussen jou en de andere speler(s) zich van moment tot moment kan ontvouwen. Veilig en in je eigen ritme. Verras jezelf en elkaar, wees verwonderd, voel je plezier, ontspan, laad je op en laat zijn wat zich aandient in het moment. Kijk er niet gek van op als je ook nog nieuwe inzichten krijgt en als je er eenmaal kennis mee hebt gemaakt, wil je er vast méér van!
 
Spelenderwijs leer je
• Jezelf makkelijker/moeitelozer uiten
• Helemaal in je lichaam komen
• Contact te maken met jezelf en een ander
• Eerlijker worden in de manier waarop je met anderen omgaat
• Leren over je grenzen en een manier om ze uit te drukken
 
Ritual Play kun je doen met z’n tweeën, drieën of alleen. Het is ontwikkeld door Marina Kronkvist, aanvankelijk als een alternatief voor de traditionele geef-ontvang dynamiek in tantra massage waarin zij ook wederzijdse aanraking aanbood. Zo ontwikkelde ze een methode waarin haar clienten konden leren hoe het is om zonder ‘doel’ in een intieme setting te zijn met iemand. Later ontdekte ze dat deze methode, die ze Ritual Play ging noemen, ook fantastisch is om met elkaar in een groep te gebruiken.
 
“The beauty of Ritual Play is that the participants learn how to play. That is huge. Generally, when you are close to people physically and/or you are having sex, you have a goal. And everybody working with tantra and intimacy will say “don’t have a goal.” But nobody teaches you HOW to not have a goal, what to do instead. Ritual Play teaches you that. Plus, it is fun, really fun.” Dr Betty Martin, sexuality and touch coach, practitioner trainer, founder of The Wheel of Consent.
 
NB.: dit is een workshop waarin je de ruimte hebt om te experimenteren en te leren. Je bent steeds opnieuw uitgenodigd om te voelen of je mee wilt doen in de oefeningen of niet. Het uitgangspunt is dat je niets hoeft totdat je een impuls voelt om mee te doen. Aan de kant zitten en kijken of een slaapje doen betekent ook dat je meedoet.
 
PRAKTISCH
Draag losse kleding waar je makkelijk in kunt bewegen
Tijd: van 13.30 uur tot 17.30 uur
Meenemen: jezelf, een yogamatje en een flesje water
Introductieprijs: 20 euro
Aantal deelnemers: max 16
 
De workshop wordt gegeven door Arati Bonte met assistentie van Frank Kouws.
 
AANMELDEN
Heb je zin om mee te komen spelen?
Je bevestigt je aanmelding bij Arati: arati@arati-touch.nl of 06-40066052
Je aanmelding is definitief na ontvangst van je betaling op NL65 INGB 0668185775 tnv H.F. Bonte
 
OVER ARATI
Arati heeft sinds een jaar of zeven haar Praktijk voor Lichaams- Adem- en Ontdekkingswerk in Nijmegen. Ze geeft daar individuele- en koppelsessies alsook workshops gericht op (zelf-)aanraking, communicatie en een gezonde seksualiteit. In haar manier van werken met mensen betrekt ze altijd belichaming, bewustzijn en spiritualiteit als één geheel.
 
Haar weg in bewustzijnsontwikkeling begon in de jaren `90 in de zogeheten FORT-groepen en Co-Counseling volgens Harvey Jackins. Ze zette haar weg voort bij haar ‘Leraar in het Leven’ Yoyo van der Kooi. Yoyo’s manier van werken is van grote invloed op Arati’s kijk op het leven en werken met mensen. Bij Yoyo volgde Arati o.a. haar opleiding in diep bindweefselwerk. Daarna volgden jaren waarin intensieve trainingen aan de Humaniversity en de opleiding tot Transformational Breath coach en -trainer doorlopen werden. In de jaren 2013 t/m 2018 gaf ze samen met Frank Kouws en Willem Gosselt iedere maand de AUM-meditatie.
 
Naast de diepe bindweefsel-, adem- en holistische sensuele massagesessies die ze aanbiedt ontwikkelde ze een grote nieuwsgierigheid naar de vragen en problematiek rond seksualiteit waarmee mensen naar haar toekwamen. Ze koos ervoor om zich te gaan verdiepen en professionaliseren door de opleiding Sexological Bodywork en Somatic Sex Educator te gaan doen naast verschillende trainingen bij Betty Martin en co-trainers over The Wheel of Consent en bij Marina Kronkvist voor Ritual Play.
 
Als seksuologisch lichaams- en ontdekkingswerker ziet ze dat leren voelen, kiezen en communiceren vanuit het innerlijk lichaam essentieel is voor een heerlijk (seks)leven. Ze leert mensen nu zelf actief ontvangend en aanwezig te zijn in hun veranderingsprocessen aangaande hun seksualiteit en hun leven waardoor er dieper voelen en communiceren ontstaat. Een essentieel aspect in dit proces is het weer gaan (leren) spelen. Dit biedt ze vanaf november 2019 aan als Ritual Play trainer, individueel en in groepen.
 
Workshop aanbod:
Maandelijks ‘Laat je raken – Spelen met Consent bij Arati’, maandelijks: een Sistercirkel over vrouwelijke seksualiteit, ‘Tweeluik Aanraken en Sensueel Masseren met Consent’(gevolgd door een erotische versie) in Arati Ruimte in Nijmegen, weekend ‘Breath, Play and Sexuality’ in Creil en ‘Ritual Play’ in Cordium Nijmegen.
 
Naast haar eigen workshops organiseert ze ook (Transformational Breath) Adem en Dans avonden of middagen in het Danslokaal Nijmegen in samenwerking met een daarvoor uitgenodigde trainer (Gjalt Vlam).
 
OVER FRANK
Frank is een zeer begaafd filmer en fotograaf. Bijzonder aan zijn manier van werken is dat hij altijd zijn nieuwsgierigheid naar en liefde voor de authenticiteit en de essentie van de mens waar hij mee werkt tot uiting weet te brengen. Zijn studie haptonomie werkt hier zeker in door.
 
In de jaren 2013 t/m 2018 gaf hij samen met Arati Bonte en Willem Gosselt iedere maand de AUM-meditatie en is hij ook bekend van de ‘Man/vrouw cirkel’ die hij samen met Saarein Bodewes gaf in Arati Ruimte in Nijmegen.
 
Enthousiast geworden voor Ritual Play zal hij samen met Arati ‘Ritual Play Nijmegen’ op de kaart gaan zetten.
 
Werk van Frank: 1 minuut of soms langere filmpjes van festivals zoals Hieros Gamos, Wildeman en Open Up die je voorbij ziet komen op Facebook maar ook persoonlijke portretten van mensen.