Individuele sessies

Er is nog plek op de volgende momenten:

Maandag 18 november 19.00 uur (Sikkelstraat)

Dinsdag 26 november vanaf 13.00 uur tot 22.00 uur (Sikkelstraat)

Woensdag 27 november 20.00 uur (Sikkelstraat)

Donderdag 28 november vanaf 13.00 uur (Sikkelstraat)

Bel of mail me om af te spreken, of voor meer/andere mogelijkheden.

Voorstellen
Het is fijn als je jezelf voorstelt in een email of dat je een belafspraak met me maakt. Dan kunnen we samen ontdekken of ik jou zou kunnen helpen. Je kunt ook eerst een kennismakingssessie boeken van een uur.

Workshops en avonden met Ârati

november

16nov13:3017:30Ritual Play workshop met Arati en FrankVoor het eerst in Nijmegen!13:30 - 17:30 Cordium, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen, Nederland

more

Event Details

Hoe heerlijk is het om (weer) onbekommerd plezier te hebben in spelen met elkaar? We nodigen jullie van harte uit om mee te komen spelen!
 
Ritual Play is spelen met elkaar op basis van een aantal simpele maar belangrijke afspraken. Je wordt uitgenodigd om binnen een afgesproken tijd en plaats, je ‘doel’ of je ‘agenda’ los te laten en in plaats daarvan helemaal in het ‘hier en nu’ te stappen. Dat maakt dat de dynamiek tussen jou en de andere speler(s) zich van moment tot moment kan ontvouwen. Veilig en in je eigen ritme. Dat kan speels en actief zijn, zacht, stil, met aanraking of zonder, stevige powerplay of met je verdriet. Het is non-verbaal maar geluid maken kan gelukkig wel 😉. Een heerlijke gelegenheid om jezelf helemaal op te laden. Kijk er niet gek van op als je ook nog nieuwe inzichten krijgt en als je er eenmaal kennis mee hebt gemaakt, wil je er vast méér van!
 
Spelenderwijs leer je
• Jezelf makkelijker/moeitelozer uiten
• Helemaal in je lichaam komen
• Contact te maken met jezelf en een ander
• Eerlijker worden in de manier waarop je met anderen omgaat
• Leren over je grenzen en een manier om ze uit te drukken
 
Ritual Play kun je doen met z’n tweeën, drieën of alleen. Het is ontwikkeld door Marina Kronkvist, aanvankelijk als een alternatief voor de traditionele geef-ontvang dynamiek in tantra massage waarin zij ook wederzijdse aanraking aanbood. Zo ontwikkelde ze een methode waarin haar clienten konden leren hoe het is om zonder ‘doel’ in een intieme setting te zijn met iemand. Later ontdekte ze dat deze methode, die ze Ritual Play ging noemen, ook fantastisch is om met elkaar in een groep te gebruiken.
 
“The beauty of Ritual Play is that the participants learn how to play. That is huge. Generally, when you are close to people physically and/or you are having sex, you have a goal. And everybody working with tantra and intimacy will say “don’t have a goal.” But nobody teaches you HOW to not have a goal, what to do instead. Ritual Play teaches you that. Plus, it is fun, really fun.” Dr Betty Martin, sexuality and touch coach, practitioner trainer, founder of The Wheel of Consent.
 
NB.: dit is een workshop waarin je de ruimte hebt om te experimenteren en te leren. Je bent steeds opnieuw uitgenodigd om te voelen of je mee wilt doen in de oefeningen of niet. Het uitgangspunt is dat je niets hoeft totdat je een impuls voelt om mee te doen. Aan de kant zitten en kijken of een slaapje doen betekent ook dat je meedoet.
 
PRAKTISCH
Draag losse kleding waar je makkelijk in kunt bewegen
Tijd: van 13.30 uur tot 17.30 uur
Meenemen: jezelf, een yogamatje en een flesje water
Introductieprijs: 20 euro
Aantal deelnemers: max 16
 
De workshop wordt gegeven door Arati Bonte met assistentie van Frank Kouws.
 
AANMELDEN
Heb je zin om mee te komen spelen?
Je bevestigt je aanmelding bij Arati: arati@arati-touch.nl of 06-40066052
Je aanmelding is definitief na ontvangst van je betaling op NL65 INGB 0668185775 tnv H.F. Bonte
 
OVER ARATI
Arati heeft sinds een jaar of zeven haar Praktijk voor Lichaams- Adem- en Ontdekkingswerk in Nijmegen. Ze geeft daar individuele- en koppelsessies alsook workshops gericht op (zelf-)aanraking, communicatie en een gezonde seksualiteit. In haar manier van werken met mensen betrekt ze altijd belichaming, bewustzijn en spiritualiteit als één geheel.
 
Haar weg in bewustzijnsontwikkeling begon in de jaren `90 in de zogeheten FORT-groepen en Co-Counseling volgens Harvey Jackins. Ze zette haar weg voort bij haar ‘Leraar in het Leven’ Yoyo van der Kooi. Yoyo’s manier van werken is van grote invloed op Arati’s kijk op het leven en werken met mensen. Bij Yoyo volgde Arati o.a. haar opleiding in diep bindweefselwerk. Daarna volgden jaren waarin intensieve trainingen aan de Humaniversity en de opleiding tot Transformational Breath coach en -trainer doorlopen werden. In de jaren 2013 t/m 2018 gaf ze samen met Frank Kouws en Willem Gosselt iedere maand de AUM-meditatie.
 
Naast de diepe bindweefsel-, adem- en holistische sensuele massagesessies die ze aanbiedt ontwikkelde ze een grote nieuwsgierigheid naar de vragen en problematiek rond seksualiteit waarmee mensen naar haar toekwamen. Ze koos ervoor om zich te gaan verdiepen en professionaliseren door de opleiding Sexological Bodywork en Somatic Sex Educator te gaan doen naast verschillende trainingen bij Betty Martin en co-trainers over The Wheel of Consent en bij Marina Kronkvist voor Ritual Play.
 
Als seksuologisch lichaams- en ontdekkingswerker ziet ze dat leren voelen, kiezen en communiceren vanuit het innerlijk lichaam essentieel is voor een heerlijk (seks)leven. Ze leert mensen nu zelf actief ontvangend en aanwezig te zijn in hun veranderingsprocessen aangaande hun seksualiteit en hun leven waardoor er dieper voelen en communiceren ontstaat. Een essentieel aspect in dit proces is het weer gaan (leren) spelen. Dit biedt ze vanaf november 2019 aan als Ritual Play trainer, individueel en in groepen.
 
Workshop aanbod:
Maandelijks ‘Laat je raken – Spelen met Consent bij Arati’, maandelijks: een Sistercirkel over vrouwelijke seksualiteit, ‘Tweeluik Aanraken en Sensueel Masseren met Consent’(gevolgd door een erotische versie) in Arati Ruimte in Nijmegen, weekend ‘Breath, Play and Sexuality’ in Creil en ‘Ritual Play’ in Cordium Nijmegen.
 
Naast haar eigen workshops organiseert ze ook (Transformational Breath) Adem en Dans avonden of middagen in het Danslokaal Nijmegen in samenwerking met een daarvoor uitgenodigde trainer (Gjalt Vlam).
 
OVER FRANK
Frank is een zeer begaafd filmer en fotograaf. Bijzonder aan zijn manier van werken is dat hij altijd zijn nieuwsgierigheid naar en liefde voor de authenticiteit en de essentie van de mens waar hij mee werkt tot uiting weet te brengen. Zijn studie haptonomie werkt hier zeker in door.
 
In de jaren 2013 t/m 2018 gaf hij samen met Arati Bonte en Willem Gosselt iedere maand de AUM-meditatie en is hij ook bekend van de ‘Man/vrouw cirkel’ die hij samen met Saarein Bodewes gaf in Arati Ruimte in Nijmegen.
 
Enthousiast geworden voor Ritual Play zal hij samen met Arati ‘Ritual Play Nijmegen’ op de kaart gaan zetten.
 
Werk van Frank: 1 minuut of soms langere filmpjes van festivals zoals Hieros Gamos, Wildeman en Open Up die je voorbij ziet komen op Facebook maar ook persoonlijke portretten van mensen.
 

19nov19:0022:00Cirkel voor jouw vrouwelijke seksualiteitDinsdagavonden 19/11, 10/12, 14/1/20, 4/2 e.v19:00 - 22:00 Arati Ruimte, Sikkelstraat 3

more

Event Details

19 november – Vrij in je bekken – houden van je yoni
 
Dag lieve vrouw, zus, vriendin,
 
Dit is een maandelijkse avond met iedere keer een ander thema rond sensualiteit, seksualiteit en erotiek. Ik ontmoet veel vrouwen die zeggen zich geïsoleerd te voelen met hun vragen, voorkeuren, angsten, ideeën en gevoelens hierover . Of vrouwen die verlangen naar open kunnen zijn over zichzelf. Erover delen, in ons lijf zijn, elkaar aanraken en aan kunnen kijken is van levensbelang voor ons. Daarom organiseer ik een maandelijkse Vrij(!) met jezelf cirkel. En ik heb er zin in :).
 
Seksualiteit en Vrij(!) met jezelf
Gaat over alles wat jouw lijf betreft, wat je erin voelt, wat je ermee doet en niet doet. Hoe voel je je in je leven en hoe voel je je in je relaties? Hoe juicy of erotisch wil of kun je je voelen en bij welke dingen? Waar hou je je nog klein en durf je daar uit te stappen? Het kan bevrijdend zijn als je ontdekt hoe schaamte kan oplossen. Je bent niet de enige, je kunt veel aan de ervaring en wijsheid van andere vrouwen hebben en zij weer aan de jouwe.
 
Wat we doen
We ontmoeten elkaar, komen in ons lijf, houden (soms) een meditatie en een korte sharing rond het thema van de avond. De thema’s en oefeningen die ik aandraag zijn lichaamsgericht en komen o.a. vanuit het Seksuologisch Lichaamswerk. Voorbeelden daarvan zijn gronden en centeren, grenzen en wensen in aanraking (wheel of consent), mindful masturberen en zelfliefde, pijn in je bekken, schaamte, (soorten) orgasmes krijgen/vergroten/leren reguleren, zelfregulatie en veiligheid, anatomie van je yoni, houden van je yoni en nog veel meer.
 
Belangrijk om te weten is dat je in mijn workshops en avonden altijd kunt kiezen om wel of niet mee te doen in een oefening of een structuur. Als het beter voelt om aan de kant te zitten of te liggen, een dutje te doen dan ben je daar helemaal vrij(!) in. Ook heb je altijd een vrije en eigen keuze in je kleding uittrekken of gedeeltelijk aanhouden, wel of niet aangeraakt worden.
 
Mijn intentie is om elkaar steeds opnieuw op een open en liefdevolle manier te ontmoeten en een veilige sfeer te creëren waarin je helemaal jezelf mag zijn met alles waar je mee onder jouw arm loopt. De cirkel is open en dat betekent dat er nieuwe sisters in kunnen stappen en helemaal welkom zijn.
 
Thema’s zijn o.a.:
• Ons keelgebied – een onderzoek naar onze expressie, genot en plezier
• Spelen met (je) borsten – Borstmassage en Tepelorgasme
• Vrij in je bekken – Houden van je yoni (anatomie, oefeningen, ‘show & tell’)
• Zelfliefde – Orgasmic Yoga (zelfaanraking, -stimulatie en plezier)
• Yoni-mapping en -massage
• Vrij in je bekken – Littekens en Verklevingen
• Orgasme en orgasmiciteit (waar komt het vandaan en hoe en waar ontdek je het?)
• Godinnenplek orgasme en ejaculatie
• Baarmoeder, A-spot en clitoraal orgasme
• Onze fantasieën en porno – wat kun je er van leren?
 
NB.: Als je dieper op de verschillende thema’s in zou willen gaan, organiseer ik ook dagworkshops rond deze thema’s.
 
PRAKTISCH:
Data: dinsdag 17 sept, 15 okt, 19 nov, 10 dec 2019,
14 jan, 4 feb, 10 mrt, 14 apr, 12 mei, 16 juni 2020.
Tijd: 19.15 tot 22.00 uur
Prijs: 30 euro voor 1 keer of 100 euro voor 4 keer, incl. 21% btw (6 maanden geldig, alleen voor jou en restitutie is niet mogelijk). Op verzoek maak ik een factuur voor je.
NB.: Je betaling is ook geldig voor de gemengde vrijdagavonden ‘Laat je Raken – Spelen met Consent’, dat vindt je ook op deze website of op facebook: https://www.facebook.com/events/348879599080940/
Als je graag mee komt doen, neem dan even contact met me op om te kijken of het voor jou is en of er plaats is. Je kunt het betalen op NL65INGB0668185775 tnv H.F. Bonte na ons contact.
 
Contant betalen kan ook bij aanvang. Als je afzegt binnen 48 uur voor de avond plaatsvindt ga ik er van uit dat je toch betaalt. Dat doe ik ivm het kleine aantal plekken (12) maar ook omdat ik jouw betrokkenheid enorm waardeer.
 
Ik verheug me op je <3 Arati <3
 
Mijn email: arati@arati-touch.nl
Mijn nummer: 06-40066052
 
OVER MIJ:
Ik heb sinds een jaar of zeven mijn Praktijk voor Lichaams- Adem- en Ontdekkingswerk/Seksueel Ontdekkingswerk in Nijmegen. Ik geef daar individuele- en koppelsessies alsook workshops gericht op (zelf-)aanraking, communicatie en een gezonde seksualiteit. In mijn manier van werken met mensen betrek ik altijd belichaming, bewustzijn en spiritualiteit als één geheel (‘somatic coaching’).
 
Mijn weg in bewustzijnsontwikkeling begon in de jaren `90 in de zogeheten FORT-groepen en Co-Counseling volgens Harvey Jackins. Ik zette haar weg voort bij mijn ‘Leraar in het Leven’ Yoyo van der Kooi. Yoyo’s manier van werken is van grote invloed op mijn kijk op het leven en werken met mensen. Bij Yoyo volgde ik o.a. mijn opleiding in diep bindweefselwerk en somatic coaching. Daarna volgden jaren waarin ik intensieve trainingen aan de Humaniversity en de opleiding tot Transformational Breath coach en -trainer doorliep. In de jaren 2013 t/m 2018 gaf ik samen met Frank Kouws en Willem Gosselt iedere maand de AUM-meditatie.
 
Naast de diepe bindweefsel-, adem- en holistische sensuele massagesessies die ik aanbied ontwikkelde ik een grote nieuwsgierigheid naar de vragen en problematiek rond seksualiteit waarmee mensen naar me toekwamen, vooral omdat ik me er in herkende en er diepgaand aan werkte en dat nog steeds doe. Ik koos ervoor om me te gaan verdiepen en professionaliseren door de opleiding Sexological Bodywork en Somatic Sex Educator te gaan doen naast verschillende trainingen bij Betty Martin en co-trainers over The Wheel of Consent.
 
Als seksuologisch lichaams- en ontdekkingswerker leerde ik dat met name het leren voelen, kiezen en communiceren vanuit het innerlijk lichaam essentieel is voor een heerlijk (seks)leven. Ik leer mensen nu zelf actief ontvangend en aanwezig te zijn in hun veranderingsprocessen aangaande hun seksualiteit en hun leven. Ze leren diep voelen en communiceren vanuit The Wheel of Consent en leren daarbij nieuwe manieren aan om seksualiteit te beleven.
 
Workshops die ik geef zijn o.a. “Sensuele massage met Consent’, ‘Erotische massage met Consent’ naast avonden gebaseerd op The Wheel of Consent en een “Vrij(!) met jezelf”-weekend over de verschillende aspecten van onze innerlijke seksualiteit zoals adem en seks, belichaming, grenzen en verlangens (consent), zelfliefde en masturbatie, zelfregulatie, opwinding en erotiek.
 
Mijn praktijk bevindt zich in Arati Ruimte aan de Sikkelstraat 3 te Nijmegen.
www.arati-touch.nl

29nov19:0022:30Laat je Raken - Spelen met Consent bij ÂratiVrijdagavonden 29/11, 19/12, 24/1/20, 20/02/20 ..........19:00 - 22:30 Arati Ruimte, Sikkelstraat 3

more

Event Details

Dit is een ontdekkings- en oefenavond die vanaf augustus iedere maand een keer is, voor vrouwen , mannen en iedereen die zich anders identificeert. Ik baseer de avonden op het werk van Betty Martins ‘The Wheel of Consent’. Consent is een heldere ‘overeenkomst’ tussen twee volwassenen over aanraking, die veiligheid en helderheid brengt. Soms moeiteloos en diep ontspannend, soms confronterend, steeds vanuit zachtheid voor alles wat er in je leeft.

 Ik neem je graag mee op ontdekkingsreis naar je binnenwereld, je verlangens en grenzen, je verbinding met de ander, helder communiceren en aanraking. Dat gaan we doen door
 
• Verbinding en intimiteit te creëren door het spelen met de dynamiek van geven-ontvangen en nemen-toelaten
• Te leren kiezen en onze keuzes te onderzoeken, onze echte ‘Ja’ en ‘Nee’ te voelen en te uiten
• Helder krijgen wie er iets ‘doet’ en voor wie het eigenlijk is
• Wakker maken van je sensualiteit: het voelen en volgen van het plezier in je eigen lijf
 
Let op: dit is een avond waarop je kunt experimenteren en leren: steeds opnieuw kun je kiezen of je mee wilt doen in de oefeningen of niet, door bijvoorbeeld te kijken of een slaapje te doen of iets anders waar jij blij van wordt. Het uitgangspunt is dat je niets hoeft totdat je een impuls voelt om mee te doen.
 
Wil je graag de kwaliteit van je relatie(s) verbeteren en je kent deze supermooie en diep rakende vorm van contact maken op een veilige en heldere manier nog niet? Dan ben je van harte welkom!
 
Uiteraard is deze avond ook super om lekker te komen spelen en herhalen, want dat is namelijk de sleutel om de cirkel van Overeenstemming te gaan voelen in je lijf.
 
De data van de andere avonden zijn:
2019
2019 (op vrijdag: behalve 7 nov, 19 dec en 20 feb)
4 okt, 7 nov = donderdag, 29 nov, 19 dec = donderdag!
2020
24 jan, 20 feb = donderdag!, 20 mrt, 24 apr, 22 mei, 26 juni.
Prijs: 30 euro voor 1 keer of 100 euro voor 4 keer (6 maanden geldig, voor jou alleen en er is geen restitutie).
 
NB.: Je betaling is ook geldig voor de Vrij(!) met jezelf Godinnen avonden (women only ;)). https://www.facebook.com/events/1265615716935757/
 
Je kunt het betalen op NL65INGB06685775 tnv H.F. Bonte nadat je je bij mij hebt aangemeld.
 
Opgeven kan via arati@arati-touch.nl of via telnr 06-40066052.
 
Contant betalen kan ook bij aanvang. Als je afzegt binnen 48 uur voor de avond plaatsvindt ga ik er van uit dat je toch betaalt. Dat doe ik ivm het kleine aantal plekken (12) maar ook omdat ik jouw betrokkenheid enorm waardeer.
 
Ik verheug me op je  ♥ Arati ♥
Mijn praktijk bevindt zich in Arati Ruimte aan de Sikkelstraat 3 te Nijmegen.
www.arati-touch.nl
Over mij:
Ik heb sinds een jaar of zeven mijn Praktijk voor Lichaams- Adem- en Ontdekkingswerk/Seksueel Ontdekkingswerk in Nijmegen. Ik geef daar individuele- en koppelsessies alsook workshops gericht op (zelf-)aanraking, communicatie en een gezonde seksualiteit. In mijn manier van werken met mensen betrek ik altijd belichaming, bewustzijn en spiritualiteit als één geheel. We noemen dit ‘somatic coaching’.
 
Mijn weg in bewustzijnsontwikkeling begon in de jaren `90 in de zogeheten FORT-groepen en Co-Counseling volgens Harvey Jackins. Ik zette haar weg voort bij mijn ‘Leraar in het Leven’ Yoyo van der Kooi. Yoyo’s manier van werken is van grote invloed op mijn kijk op het leven en werken met mensen. Bij Yoyo volgde ik o.a. mijn opleiding in diep bindweefselwerk. Daarna volgden jaren waarin ikintensieve trainingen aan de Humaniversity en de opleiding tot Transformational Breath coach en -trainer doorliep. In de jaren 2013 t/m 2018 gaf ik samen met Frank Kouws en Willem Gosselt iedere maand de AUM-meditatie.
 
Naast de diepe bindweefsel-, adem- en holistische sensuele massagesessies die ik aanbied ontwikkelde ik een grote nieuwsgierigheid naar de vragen en problematiek rond seksualiteit waarmee mensen naar me toekwamen, vooral omdat ik me er in herkende en er diepgaand aan werkte en dat nog steeds doe. Ik koos ervoor om me te gaan verdiepen en professionaliseren door de opleiding Sexological Bodywork en Somatic Sex Educator te gaan doen naast verschillende trainingen bij Betty Martin en co-trainers over The Wheel of Consent.
 
Als seksuologisch lichaams- en ontdekkingswerker leerde ik dat met name het leren voelen, kiezen en communiceren vanuit het innerlijk lichaam essentieel is voor een heerlijk (seks)leven. Ik leer mensen nu zelf actief ontvangend en aanwezig te zijn in hun veranderingsprocessen aangaande hun seksualiteit en hun leven. Ze leren diep voelen en communiceren vanuit The Wheel of Consent en leren daarbij nieuwe manieren aan om seksualiteit te beleven.
 
Workshops die ik geef zijn o.a. “Sensuele massage met Consent’, ‘Erotische massage met Consent’ naast avonden gebaseerd op The Wheel of Consent en een “Vrij(!) met jezelf”-weekend over de verschillende aspecten van onze innerlijke seksualiteit zoals belichaming, grenzen en verlangens (consent), zelfliefde en masturbatie, zelfregulatie, opwinding en erotiek.