Loading...
Deep Touch Bewustwordingsmassage 2017-09-17T20:17:43+00:00

Diepe bindweefselmassage maakt je bewust

Deep Touch Bewustwordingsmassage is de naam die ik gebruik voor de massagevorm die ik geleerd heb onder de naam Esbima. Deze vorm is ook bekend als Diepe bindweefselmassage, Deep Tissue massage of Postural Integration. Esbima is de afkorting van Expressieve Structurele BindweefselMassage en is ontwikkeld door Yoyo Olivier-Van der Kooi, directeur van ‘t Laborint, Centrum voor Levenskunst in Arnhem.

Bij deze massage word je zowel fysiek als emotioneel (aan)geraakt. Daardoor is de ontspanning die je ervaart dieper, en ontstaan er mogelijkheden om jezelf te onderzoeken. Je leert hierin de kramp loslaten van het jezelf staande houden, van het onderdrukken van je behoeften, je passie, je seksualiteit, je overtuigingen, je zelfveroordeling, je authenticiteit. Kortom, je gevoelens over jezelf en het leven. Het wonderlijke aan dit loslaten is dat je je levensenergie weer voelt stromen en tot ongekende ontdekkingen over jezelf kunt komen. Je zelf-liefde zal groeien, en daarmee de vrijheid en het vertrouwen om je weer te laten raken door het bestaan.

Deep Touch is een vorm van therapeutisch lichaamswerk, gericht op het aanraken en oprekken van de weefsels die om je spieren heen zitten. Daardoor worden de in deze laag opgeslagen onverwerkte emoties in trilling gebracht en kunnen ze vrijkomen. Het doel is, om met aandacht, zonder iets te forceren, contact te maken met de plekken en gevoelens die dat het meest nodig hebben. Kortom; ademen, meer in je lichaam komen, (meer leren) voelen, observeren, aanwezig zijn, delen, helen en dat wat er speelt of heeft gespeeld een plek geven.

Het vrijkomen van emoties en emotionele pijn kan gepaard gaan met fysieke pijn. Door de aandacht en de ruimte die je samen met mij aan jouw proces geeft, kun je tot onverwachte inzichten komen, die je helpen in je veranderingsproces. Dit brengt een structurele ontspanning in het lichaam met zich mee. Het is mogelijk dat we tijdens de sessies werken met oefeningen, affirmaties en counseling.

Het traject 

Het woord ‘structurele’ in de naam Esbima (ofwel Deep Touch) geeft aan dat het om een traject gaat, dat langere tijd beslaat, met twee keer per maand een sessie. In die periode wordt je lichaam langzaam geopend en krijg je steeds meer contact met je authentieke zelf.

Een behandeling beslaat gemiddeld twee uur. De eerste drie à vier sessies zijn om te ontdekken of deze vorm van werken bij je past, daarna kun je besluiten om een langer, volledig traject aan te gaan. Dit kan zo’n twintig tot veertig behandelingen beslaan. In de eerste sessies wordt namelijk duidelijk of je werkelijk bereid bent om ‘ja’ te zeggen tegen je zelfontdekkingstocht, inclusief de moeilijke of confronterende gevoelens die je mogelijk tegen gaat komen.

Maak een afspraak
Bel voor een afspraak: 06-40066052
Email: arati@arati-touch.nl
Sessies die je een dag tevoren afzegt, breng ik volledig in rekening. In geval van plotselinge ziekte, ga ik er van uit dat er meteen een nieuwe afspraak ingepland wordt.
Bewustwordingsmassage
Elke sessie leer ik weer meer over mezelf en laat ze me spiegels zien en voelen die ik in het dagelijks leven vaak te weinig tegenkom of ruimte aan geef.
Mireille
Ik voel me gezien en begrepen door Heleen. Ze is een schat van een mens met een groot hart. Fijn om haar te kennen, welkom te zijn en samen te werken!
Wim
Heleen is een heerlijk mens als je op zoek bent naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Iedere ontmoeting is anders en zit vol verrassingen en openbaringen.
Bart